Пиесата Малката русалка“ бе поставена  на сцената на Национална гимназия

...
Пиесата Малката русалка“ бе поставена  на сцената на Национална гимназия
Коментари Харесай

„Малката русалка“ помага на деца със специални потребности

Пиесата „ Малката нимфа “ бе сложена  на сцената на „ Национална гимназия за театрални и екранни изкуства “. В приспособената версия присъединяване взеха деца със специфични просветителни потребности от Област Пловдив един до друг с млади артисти от гимназията.

„ Отдадени, креативен настроени и доста положителни. “ – Така разказа младите участници със СОП режисьорът Димитър Атанасов. „ Преди не съм работил с деца, за които светът наподобява по малко по-различен метод, само че те несъмнено озариха  моя персонален свят с неизчерпаемата си светлина. “

Идеята на постановката е да срещне деца със СОП с техни връстници от професионалното учебно заведение и да сътвори среда, в която всички дружно да преодолеят границите в общуването посредством взаимна креативна изява в театъра, музиката и образните изкуства.

„ Да видиш такива прелестни подрастващи да се сплотяват към нещо свястно и красиво, до момента в който се забавляват откровено, те кара да вярваш, че обществото ни върви в вярната посока. Вложихме доста от себе си, с цел да осъществяваме това събитие, само че вълнението, насладата и любознанието, които видяхме в очите на децата, бяха в действителност скъпи. “ – показа ръководителят на плана Ели Шопова.

Постановката „ Малката нимфа “ е част от поредност креативен събития, които целят превъзмогване на обществената изолираност, подкрепяне развиването на умения за себеизразяване и основаване на по-добри благоприятни условия за присъединяване на деца със специфични просветителни потребности и техните родители в публичния и културен живот на Пловдив.

Пиесата се реализира по план „ Заедно творим “ с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ по стратегия „ Социално ангажирани изкуства / Работа с общности и групи в неравностойно състояние “. Инициативата се осъществя от Национално съдружие за единение и партньорство, с сътрудници: РЦППО – Пловдив, Община Пловдив, Професионална гимназия за театрални и екранни изкуства, НУМТИ „ Добрин Петков “, Медицински университет – Пловдив и Детска клиника към УМБАЛ „ Свети Георги “.

Постановката „ Малката нимфа “ ще се играе още два пъти – на 18 и 21 септември – В Градска библиотека – Асеновград и на сцената на Медицински университет – Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР